Info

Elmo was onze eerste hond, een middenslag schnauzer in de variëteit peper en zout. Gewoon omdat we het een mooie en leuke hond vonden. Elmo was een gezinshond en paste met zijn eigenwijze karaktertje er prima in (waarom de naam Elmo lees je hier).

We doen veel met onze honden. Dagelijks zijn we met ze in het bos, we nemen ze mee op vakantie en zijn met ze aan het “werk”.

Met Elmo begon de lol in het bezig zijn met honden. Met veel plezier hebben we samen de gehoorzaamheidscursussen bij Bets Engel (Doorn) gevolgd.

We wilden echter meer. En we wilden ook een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: Riesenschnauzer, peper en zout. We hebben er een gevonden Duitsland, Major Oscar von Ülhof.

We zijn lid geworden van een hondenclub en zijn gaan speuren, appèl trainen en probeerden Oscar op de mouw te krijgen. Jammer genoeg wilde dat niet erg lukken. We hebben veel  geprobeerd om hem zover te krijgen. We zijn naar de trainingsvelden van zijn fokker ( Ortsgruppe Olpe Biggesee)  geweest.  Ben ik nog helper geworden.  Alles om Oscar maar op  die mouw te krijgen.

Helaas is het niet gelukt. Oscar had er geen plezier in (“es macht ihn kein spass” zei Ralf).
Wel werd het speuren en vooral het appèl door hem met veel plezier gedaan.

Inmiddels was Elmo echt oud en overleed. Hierdoor kwam er ruimte voor een tweede Riesenschnauzer. Hopelijk  zouden we hem wel op die mouw krijgen.

Grover kwam van een Nederlandse fokker (van de Telgthoeve) en was ook een peper en zout. Grover was een mooie en grote  Riesenschnauzer. Hij is dan ook  in 2013  Nederlands jeugdkampioen geworden.

Naast het showen zijn we ook met Grover gaan werken. En bij het examen VZH-BH leek de werklust veel belovend. Daarnaast had hij zichtbaar meer buitdrift dan Oscar.

Wegens gezondheidsproblemen konden we een lange periode niet met hem trainen. En in augustus 2015 is Grover toch plotseling en veel te vroeg overleden (maag- /darmcomplicaties). Helaas was het ons niet gegund om te kijken hoever we met Grover konden komen.

Voor Grover kwam Telly, dat hebben we een beetje te snel gedaan. Het is een schat van een hond, is heel zelfstandig en wil best wel spelen. Maar heeft weinig werklust.
Met veel energie hebben we uiteidelijk toch het VZH-BH examen weten te halen. Dezelfde energie hebben we gebruikt om Telly zover te krijgen dat hij  wil speuren en het appèl toch een héél klein beetje leuk ging vinden.  Het pakwerk konden we vergeten want naast zijn gebrek aan werklust is zijn beet niet vast. Inmiddels is Telly een lekker huishond, waaks op zijn terrein en gaat graag mee hard lopen.

Oscar werd in 2017 ziek (epilepsie en lever problemen) en met pijn in het hart hebben we hem laten gaan.
Van alle drie onze peper en zout Riesenschnauzers had hij uiteindelijk de meeste wil om te pleasen.

We hebben veel van en met hem geleerd.

De wens bleef om met een Riesenschnauzer  het volledige IPO programma kunnen doen. We hebben nu wel de ervaring  en we weten ook dat het met een peper en zout Riesenschnauzer wel heel moeilijk wordt.

We hebben dan ook nu een zwarte Riesenschnauzer. En bij ook deze hebben we weer  uit Duitsland  gehaald .

Na veel zoeken, mailen en bezoeken hebben we Chesko gehaald bij Zwinger vom Schwarzen Orkan. Karin heeft een mooie Tsjechische combinatie, met genoeg werkervaring in de genen, bij elkaar gezocht.